Γεύμα αντιγήρανσης

ΦΥΣΙΣ ΝΟΣΩΝ ΙΑΤΡΟΣ δηλαδή η τροφή να είναι το μόνο σου φάρμακο είπε ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής. Η πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού μας εναντίων πολλών ψυχοσωματικών παθήσεων αλλά και η εξαφάνιση διαφόρων παθολογικών συμπτωμάτων βασίζεται στην ολοκληρωμένη θρέψη και αποτοξίνωση του οργανισμού μας και των κυττάρων μας.Επίσης είναι γνωστό ότι το δέρμα μας είναι ο καθρέπτης της υγείας μας αλλά και ο μάρτυρας εσωτερικών διαταραχών ή νοσημάτων που δεν μπορούν να εκδηλωθούν από άλλο όργανο ή σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Για παράδειγμα η αφυδάτωση που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τη σπουδεότητά της εκδηλώνεται με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, λεπτές γραμμές στο πρόσωπο και ανοιχτούς πόρους στο δέρμα.

 Αρκετές φορές γίνεται λόγος για την καλή θρέψη. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα προβιοτικά, τα ένζυμα, τα αμινοξέα, τα ωμέγα λιπαρά οξέα, οι υδατάνθρακες, τα αντιοξειδωτικά, τα θρεπτικά στοιχεία, είναι όλα αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την καλή θρέψη και επιβίωση. Όλα τα παραπάνω πρέπει να λαμβάνονται στη σωστή μορφή και σε σωστές ποσότητες.     

Ο δύο φαρές νομπελίστας Pauling αλλά και άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες του 20 αιώνα διαπίστωσαν μέσα από τις έρευνες τους ότι η σύγχρονη τοξινωμένη, βιομηχανοποιημένη και θρεπτικά υποβαθμισμένη τροφή όχι μόνο δεν θρέφει τα κύτταρα μας αλλά και τα απογυμνώναι από πολλά πολύτιμα ορθά μόρια. Για παράδειγμα η βρώση ενός μήλου πριν από πενήντα χρόνια αντιστοιχεί σε θρεπτικά συστατικά στη βρώση δέκα μήλων στις μέρες μας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των κυττάρων που αρχίζει να εμφανίζεται ως έλειψη ενέργειας, πονοκέφαλος, ημικρανίες, παχυσαρκία, δερματοπάθειες, νευροφυτικές ακι ορμονικλες διαταραχές και εκφυλιστικές  παθήσεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η κυτταρική δυσλειτουργία τόσο πιο έντονα είναι τα παθολογικά συμτώματα.       

Η σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη και αποτοξίνωση του οργανισμού μας δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι χρήσιμο να ενημερωθούμε για προιόντα που θράφουν σωστά τα κύτταρα μας και αποτοξινώνουν τον οργανιςμό μας απ΄’ο το οξειδωτικό stress της καθημερινότητας. Τα προιόντα αυτά λέγονται οθομοριακά και είναι εγκεκριμένα από το Ι.Δ.Ο.ΘΕ.. Σχεδιάστηκαν από ειδική επιστημονική ομάδα που στηρήκτηκε σε πέντε βασικά θεμέλια που εξασφαλίζουν τη σωστή κυτταρική θρέψη. Αυτά είναι ο έλεχχος δυσανεξίας τροφών, η επιστημονική αποτοξίνωση, η ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος, η εξακρίβωση και αναπλήρωση συγκεκριμένων θρεπτικών ελλείψεων  και τέλος ο ορθομοριακός έλεγχος του άγχους.

Είναι σημαντικό να σταθούμε λίγο περισσότερο στο άγχος μια και αποτελεί μια κατάσταση που αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού μας. Τα άτομα που αισθάνονται πάντα αγχωμένα μπορεί να οδηγηθούν σε κατάθλιψη λόγω εξάντλησης του νευροφυτικού και και ενδοκρινικού συστήματος και μάλιστα όταν όλα στη ζωή τους πάνε μια χαρά. Η κατάσταση αυτή περιγράφεται ως βιοχημικό άγχος. Το βιοχημικό άγχος εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους όπως μειωμένη διάθεση για ερωτική επαφή ή ικανότητα, εύκολος εκνευρισμός, χρόνια κόπωση, ενοχές στη χαλάρωση, φοβίες, ξεχνάται εύκολα, δεν έχεται αρκετό χρόνο, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαταραχές περιόδου. Η παραπάνω κατάσταση επηρεάζει άμεσα το δέρμα, το γαστρεντερικό μας σύστημα και την πέψη διότι δεν γίνεται σωστά η απορρόφηση της τροφής. Τα ορθά μόρια μας βοηθούν να γίνει εξισορρόπηση του νεύρο-ανοσο-ενδοκρινικού άξονα και έτσι αποκαθιστούν την καλή λειτουργία και ηρεμία του οργανισμού μας.   

Πολλά νοσήματα του δέρματος όπως ακμή, φαγούρα, εξανθήματα, τριχόπτωση, υπερβολική εφίδρωση αλλά και η γήρανση σχετίζονται με εσωτερικές διαταραχές των συστημάτων μας όπως το γαστρεντερικό σύστημα, και οι ορμόνες αλλά και διαταραχές σε επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας. Οι  υποκλινικές διαταραχές προυπάρχουν  αθόρυβα για χρόνια πριν την εκδήλωση των κλινικών συμπτωμάτων. Βοηθώντας τον οργανισμό μας να εντοπίσει την πρωταρχική αιτία όλων αυτών των συμπτωμάτων καθώς και η βελτίωση της ποιότητα τροφής και της βιοχημίας του εγκεφάλου μας οδηγούμαστε σίγουρα σε καλύταρη ποιότητα ζωής.

Η πρόσληψη ορθών μορίων και σωστών συστατικών στη διατροφή μας έχουν ένα βασικό σκοπό. Να καθαρίσουν, να οξειγωνώσουν και να αλκαλοποιήσουν το αίμα και όλο τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανανέωση των κυττάρων και όλου του οργανισμού που χτίζει ισχυρή άμυνα και ανοσοποιητικό σήστημα έναντι κάθε πάθησης.Διατηρεί τον οργανισμό νέο και ακμαίο το δέρμα λαμπερό και υγειές και τέλος αναστέλει τη διαδικασία της γήρανσης.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν να φτιάξουμε μόνοι μας το επίπεδο υγείας που θέλουμε. Άλλωστε σύμφωνα με το Γαληνό δεν υπάρχουν ασθένειες μόνο επίπεδα υγείας. Καλές γιορτές λοιπόν με ευχή και στόχο το νέο έτος να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της υγείας μας εξασφαλίζοντας λιγότερο stress, νεανικότητα και βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *