ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου. Μερικές φορές περιλαμβάνεται και η ακροποσθίας (το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο). Προσβάλλονται 1 στους 20 άνδρες ενώ εμφανίζεται σε κάθε ηλικία.

 Τα αίτια που προκαλούν βαλανοποσθήτιδα είναι πολλά .Η πιο συχνή αιτία είναι ο  μύκητας Candida. Άλλα αίτια είναι η κακή υγιεινή, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ( έρπης γεννητικών οργάνων, γονοπποια, χλαμύδια κα), λοιμώξεις μη σεξουαλικά μεταδιδόμενες, αλλεργίες, ερεθισμοί, ψωρίαση κ.α.

Βαλανοποσθίτιδα

Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι οι  προϋπάρχουσες άσηπτες φλεγμονές από κάποια αλλεργία ή ερεθισμό, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο βραχύς χαλινός  η φίμωση που εμποδίζει την απομάκρυνση σμήγματος και την καλή υγιεινή, η ανοσακαταστολή.

  Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εικόνα και το καλό ιστορικό. Αν υπάρχει πρόβλημα διαφορικής διάγνωσης μπορεί ναι γίνει καλλιέργεια για να βρεθεί το αίτιο της μόλυνσης, έλεγχος για σακχαρώδη διαβήτη, έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τέλος βιοψία δέρματος για διάγνωση τυχόν υποκείμενου νοσήματος.

Η θεραπεία εξαρτάται πάντα από το υποκείμενο αίτιο για αυτό είναι απαραίτητη η εξέταση από το δερματολόγο.

VIDEO GALLERY

See all videos from our therapies