Μεσοθεραπεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η μεσοθεραπεία ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor. Έκτοτε έχουν γίνει πολλές παραλλαγές στα υλικά και στον τρόπο εφαρμογής της.  Τα τελευταία χρόνια είναι η αγαπημένη μέθοδος των Δερματολόγων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος της γήρανσης και των ρυτίδων αλλά και προβλημάτων όπως η κυτταρίτιδα, το τοπικό αδυνάτισμα και η τριχόπτωση.

Μεσοθεραπεία

Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας πρέπει να γίνεται λήψη ενός καλού ιστορικού ώστε να γνωρίζει ο γιατρός σας ότι δεν έχεται καμιά αλλεργία στα συστατικά που περιέχονται στις ενέσεις.Αναβάλλεται τη θεραπεία αν έχεται πονοκέφαλο, αδιαθεσία, γρίπη, βήχα, εμετό ή πυρετό. Φάτε πλατύφυλλα πράσινα λαχανικά τις μέρες πριν από τη θεραπεία. Θα αποκτήσεται μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις εκχυμώσεις.

Η μεσοθεραπεία βοηθάει στα προβλήματα που αναφέραμε για μεγάλο χρονικό διαστημα και σε σημαντικό βαθμό. Μετά το πέρας των συνεδριών μπορείται να ακολουθήσεται μια συντηριτική αγωγή σε συνδιασμό με σωματική άσκηση και καλή διατροφή

Η θεραπεία γίνεται με πάρα πολύ λεπτούς νυγμούς (τσιμπήματα) στην επιδερμίδα ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούμε να περάσουν κάτω από την επιδερμίδα και να δράσουν εκεί ακριβώς που θέλουμε στο μεσόδερμα ή στο λίπος. Ουσίες που χρησιμοποιούμε είναι οι βιταμίνες. τα μέτταλα,αμινοξέα, αυξητικοί παράγοντες, παράγοντες από τον ίδιο τον οργανισμό του ατόμου καθώς και λιποδιαλυτικές ουσίες. Οι εγχύσεις γίνονται είτε από το χέρι του γιατρού που είναι και καλύτερη μέθοδος είτε με τη χρήση ειδικού πιστολιού για μεσοθεραπεία. Ο πόνος είναι ελάχιστος ή δεν υπάρχει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία κάθε ατόμου.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για διάφορα προβλήματα και σε πολλά σημεία του σώματος όπως το τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο, ο λαιμός, το στέρνο ( ντελκοτέ), τα χέρια, τα πόδια και οι γλουτοί. Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται εξαρτώνται τόσο από τη θέση που εφαρμόζουμε τη θεραπεία όσο και από την έκταση του προβλήματος. Για παράδειγμα η μεσοθεραπεία που γίνεται για τις ρυτίδες στο πρόσωπο χρειάζεται λιγότερες συνεδρίες από τη μεσοθεραπεία που γίνεται για την αποκατάσταση της κυτταρίτιδας ή για τοπική λιποδιάλυση

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο βοηθάει στην εξάλειψη των ρυτίδων και στη διατήρηση μιας νεανικής και φρέσκιας επιδερμίδας. Σε νεαρές ηλικίες είναι ιδανική θεραπεία για πρόληψη των ρυτίδων ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για την καταπολέμισή τους. Η θεραπεία γίνεται σε όλα τα σημεία του προσώπου με τους μικρούς νυγμούς που προαναφέραμε. Διαρκεί περίπου 15 λεπτά και βοηθά το δέρμα να επανακτήσει την ελαστικότητά του. Όταν γίνεται συνδιασμός της θεραπείας με BOTOX μπορούμε για πολλά χρόνια να διατηρήσουμε ένα νεανικό πρόσωπο. Μάλιστα ο παραπάνω συνδιασμός δηλαδή θεραπείες με υαλουρονικό οξύ και BOTOX έχει μειώσει τις χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο (face lift) κατά 95%.

Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας. Τα κυριότερα αίτια αυτού του προβλήματος είναι η καθιστική ζωή, η κληρονομικότητα, η έλλειψη άσκησης,η τοπική διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος, κάποιες ορμονικές διαταραχές και τέλος η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η δυσκοιλιότητα. Χωρίζεται σε τέσσερα στάδια και εμφανίζεται σε γλουτούς, μηρούς, γάμπες, κοιλιά και στο εσωτερικό των μπράτσων. Η μεσοθεραπεία στοχεύει στα λιπώδη κύτταρα, ενισχύει την τοπική κυκλοφορία, βελτιώνει την υφή του δέρματος ώστε η γνωστή όψη πορτοκαλιού μέχρι που εξαφανίζεται εντελώς στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στην περίπτωση του τοπικού πάχους, οι ουσίες που περιάχει η μεσοθεραπεία διασπούν το λίπος που στη συνέχεια αποβάλεται από τον οργανισμό. Είναι η πιο ιδανική θεραπεία για τη σμίλευση περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τοπικού πάχους. Η θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδιάζεται με καλή διατροφή και άσκηση. Οι θεραπείες διαρκούν από ένα έως τρείς μήνες ενώ οι συνεδρίες καθορίζονται από τη φύση του προβλήματος.

Τέλος σημαντική βοήθεια προσφέρει η μεσοθεραπεία σε προβλήματα αλωπεκίας. Με τη βοήθεια της τεχνικής αυτής ενίεται στο τριχωτό της κεφαλής ένα ειδικό κοκτέηλ ουσιών και βιταμινών που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Έτσι οι θύλακες των τριχών τρέφονται καλύτερα. Με την πάροδο του χρόνου τα συστατικά της μεσοθεραπείας εξουδετερώνουν την ορμόνη DHT (υπεύθυνη για την τριχόπτωση) και επιτρέπου στην τρίχα να αναπτυχθεί φυσιολογικά. Η θεραπεία διαρκεί περίπου τρείς μήνες και έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδιάζεται νε διατροφή χωρίς τοξίνες και με άσκηση.

VIDEO GALLERY

See all videos from our therapies