ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καθημερινά οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν 50-100 τρίχες από τα μαλλιά τους, στη θέση των οποίων φυτρώνουν νέες. Όταν όμως η απώλεια είναι μεγαλύτερη τότε πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια.

Τα αίτια που αυξάνουν τον ρυθμό  της τριχόπτωσης είναι (ανω κατω τελεια) φτωχή διατροφή, δίαιτες εξπρες , υποσιτισμός, junk food,  χαμηλά επίπεδα σιδήρου, εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση , πολυκυστικές ωοθήκες,  λήψη φαρμάκων και κυρίως το stress. Τα παραπάνω αίτια προκαλούν κυρίως διάχυτη τριχόπτωση η οποία είναι και αναστρέψιμη με την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Τριχόπτωση

Το stress μπορεί επίσης να προκαλέσει τη γνωστή σε όλους γυροειδή αλωπεκία που και σε αυτή την περίπτωση η αποκατάσταση είναι πλήρης. Σε παθολογικά αίτια όπως ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος και ο θυλακικός λειχήνας χρειάζεται αντιμετώπιση του ίδιου του νοσήματος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κληρονομική τριχόπτωση η γνωστή μας ανδρογενετική αλωπεκία ή κοινώς φαλάκρα μια και τα ποσοστά της αγγίζουν το 50% του ανδρικού πληθυσμού. Ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών και αυξάνεται σε κάθε δεκαετία. Τα ποσοστά στις γυναίκες είναι πολύ χαμηλά μια το γονίδιο εκφράζεται πιο ισχυρό στους άνδρες. 

Η θεραπεία της τριχόπτωσης εξαρτάται πάντα από τα αίτια , την ηλικία, το φύλλο και τα παθολογικά προβλήματα. Γίνεται πάντα εργαστηριακός έλεγχος ώστε να εντοπιστούν πιθανά παθολογικά αίτια ή έλλειψη βιταμινών. Στη συνέχεια η θεραπεία υποστηρίζεται πάντα με τη χορήγηση των στοιχείων που λείπουν  από τον οργανισμό σε συνδυασμό  με μη χειρουργικές θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία, το carboxytheraphy και το PRP.

Η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία που δίνει τροφή στους θύλακες του τριχωτού της κεφαλής όπου υπάρχουν ακόμα κύτταρα ενεργά για την ανάπτυξη των τριχών. Τα βλαστικά κύτταρα που υπάρχουν στους τριχικούς θυλάκους είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη της τρίχας. Έτσι τα συστατικά της μεσοθεραπείας πρέπει να ενεργοποιούν αυτά τα κύτταρα. Γίνεται ανάπλαση των κατεστραμμένων τριχικών θυλάκων και δημιουργία νέων θυλάκων. Η θεραπεία γίνεται ενέσιμη ή με derma pen ώστε να ανοίξουν τα κανάλια στο τριχωτό της κεφαλής και να περάσουν   τα συστατικά της μεσοθεραπείας. Βελτιώνεται όλη η εικόνα του τριχωτού,  τα μαλλιά είναι πιο υγιή και οι τρίχες πιο παχιές.

To carboxytheraphy  είναι μια μη χειρουργική θεραπεία που περιλαμβάνει μικρές εγχύσεις αερίου διοξειδίου του άνθρακα  κάτω από το δέρμα. Η θεραπεία διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών     με αύξηση της κυκλοφορίας και της οξυγόνωσης. Συνδυάζεται και  με άλλες θεραπείες.

 Το PRP είναι η πιο δημοφιλής μη χειρουργική θεραπεία . Χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου το ασθενή από όπου παίρνουμε το πλάσμα. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε παράγοντες που αναγεννούν  τα stem cells (βλαστοκύτταρα), των τριχικών θυλάκων και έτσι διεγείρεται η ανάπτυξη των τριχών. Συνίσταται σε κάθε μορφή τριχόπτωσης κυρίως  όμως σε ανδρογενετική αλωπεκία σε  άνδρες και σε γυναίκες!!!             

VIDEO GALLERY

See all videos from our therapies