PRP – Platelet Rich Plasma

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΟΥ… ΠΛΑΣΜΑ

Η  θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες (Platelet Rich Plasma) PRP  γίνεται με στόχο τη δημιουργία νέων κυττάρων χρησιμοποιώντας τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού μας. Πρόκειται για μια μέθοδο που τελευταία έχει γίνει πολύ δημοφιλής εξαιτίας των θεαματικών αποτελεσμάτων της

Τα θεαματικά αυτά αποτελέσματα τα πετυχαίνουν τα κύτταρα του οργανισμού μας που ονομάζονται αιμοπετάλια τα οποία αποτελούν συστατικά του αίματός μας. Το αίμα μας αποτελείται από πλάσμα, ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια.

PRP – Platelet Rich Plasma

Το πλάσμα με τη σειρά του περιέχει νερό, αιμοπετάλια και άλλους παράγοντες. Τα αιμοπετάλια με τη σειρά τους όταν σπάνε ( αποκκοκιώνονται) απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες όπως ο PDFG, TGF-β, VEGF, κυτταροκίνες και άλλα συστατικά και έτσι ξεκινά η διαδικασία της ανάπλασης.

 Ανάπλαση σημαίνει δημιουργία νέων ιστών και αγγείων (αγγειογένεση), καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων του δέρματος, ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων που μετατρέπονται σε ώριμα κύτταρα. Χρησιμοποιείται δηλαδή η επουλωτική ικανότητα του αίματος του ίδιου του ατόμου ώστε να ενεργοποιηθούν τα δερματικά κύτταρα. Έτσι ξεκινά η παραγωγή κολλαγόνων και ελαστικών ινών και άρα η ανανέωση του δέρματος. Επίσης το πλάσμα έχει πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες.       

ΜΕΘΟΔΟΣ

Γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος που φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα για το διαχωρισμό των συστατικών του αίματος. Στη συνέχει λαμβάνουμε το πλάσμα που περιέχει τα αιμοπετάλια και μετά από ειδική επεξεργασία για να βοηθήσουμε την αποκοκκιωποίησή τους γίνεται η έγχυση στα σημεία που θέλουμε με πολύ λεπτή βελόνα. Η χρήση τοπικού αναισθητικού δεν είναι απαραίτητη. Οι περιοχές που εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο, λαιμός, ντελκοτέ, χέρια αλλά και στο σώμα για αντιμετώπιση ραγάδων όπως και στο τριχωτό της κεφαλής για τριχόπτωση ειδικά για ανδογεννετική αλωπεκία.       

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πλήθους προβλημάτων σε πρόσωπο και σώμα. Αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα, φωτογήρανση, λεπτές και βαθιές ρυτίδες, ουλές ακμής, μέλασμα, μαύροι κύκλοι, κηλίδες, ραγάδες σε στήθος, γλουτούς και κοιλιά καθώς και σε χαλάρωση. Επίσης εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία για την αποκατάσταση του δέρματος μετά από εγκυμοσύνη. Εφαρμόζεται επίσης και κατά τις θεραπείες λιποδιάλυσης για τη βελτίωση του δέρματος. Χάρη στο PRP βελτιώνεται ο τόνος και η υφή της επιδερμίδας. Γενικά εξασφαλίζει πλήρη αναζωογόνηση. Η αυτόλογη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με θεαματικά αποτελέσματα με laser fraxional RF, CO2 και με πήλινγκ. Μπορεί να ανανεώσει ακόμα και δύσκολες περιοχές όπως το λαιμό και το ντελκοτέ. Τέλος η θεραπεία PRP ενδείκνυται σε περιπτώσεις αλωπεκίας κάθε είδους (ανδρογενετική, γυροειδής, διάχυτη κλπ.) αλλά και για την πρόληψή της αν υπάρχει κληρονομικότητα.          

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός που υποχωρεί σε μια έως δύο ώρες και εκχυμώσεις λόγω των νυγμών που υποχωρούν σε δύο ή τρεις μέρες.

Χρειάζονται περίπου δύο έως τέσσερις συνεδρίες το χρόνο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Είναι μια ασφαλής θεραπεία γιατί χρησιμοποιούμε το αίμα του ίδιου του ατόμου

Είναι μη τοξική ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος να απορριφθεί από τον οργανισμό.

Δεν χρειάζονται άλλα συστατικά ή υλικά για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε

Έχουμε ταχύτερη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος γιατί εκμεταλλευόμαστε τους δικούς του μηχανισμούς ανάπλασης.

Το μόνο που έχει να κάνει καθένας από εμάς είναι να προσέχει τον εαυτό του ώστε να είναι καλή και η ποιότητα του αίματός του. Με καλή διατροφή, επαρκή ενυδάτωση και άσκηση οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ΘΕΟΥ ΠΛΑΣΜΑ!!!    

VIDEO GALLERY

See all videos from our therapies